Cum sa te pregatesti pentru sedinta ta foto

Acesta va fi un post putin mai lung decat te-am obisnuit pana acum. Intentia este sa schitez un mic indreptar, un mini ghid daca vrei, despre cum anume sa te pregatesti pentru o sedinta foto, pentru a face experienta ta de model cat mai usoara si placuta.

In primul rand, trebuie sa te hotarasti sa apelezi la serviciile unui profesionist (in cazul de fata: ale mele 🙂 ) Urmeaza o intrevedere unde ne vom cunoaste si vom taifasui putin. Tu imi vei spune cam la ce anume te-ai gandit cu privire la sedinta foto (nu te sfii sa-mi spui despre viziunea ta), apoi ne vom decide si asupra locatiei. Unele locatii percep taxe de acces sau de fotografiere de aceea este important sa stabilim locatia si sa ne informam asupra conditiilor din timp.

Urmatorul pas este alegerea tinutei. Fie ca este vorba despre o sedinta high-fashion sau de o sedinta ghidusa de cuplu, portret sau prieteni, va trebui sa ne gandim la o tinuta potrivita. In general, recomand evitarea hainelor prea stramte sau din contra prea largi, culorile tipatoare cu exceptia faptului cand nu doresti sa faci un statement din vestimentatia ta. Accesorizarea este foarte importanta si trebuie sa se potriveasca cu tema aleasa pentru sedinta foto.

Daca iti doresti o sedinta high-fashion insa nu posezi o asemenea tinuta, inchirierea este totdeauna o optiune. Din fericire, am destula experienta si in ceea ce priveste vestimentatia, asa ca iti recomand sa ma contactezi pentru a ne sfatui impreuna.

Ok… aici chiar am vrut sa facem un statement curajos din accesorii si machiaj 🙂

Ca veni vorba despre machiaj: nu trebuie deloc neglijat. Unele persoane prefera un look natural, altele din contra isi doresc sa obtina un look indraznet. In orice caz, machiajul trebuie sa nu faca nota discordanta cu tinuta sau tema sedinte foto alese. Unele doamne sunt niste adevarate magiciene in privinta machiajului. Eu nu fac parte din aceasta categorie. Daca esti si tu ca mine si totusi iti doresti sa arati impecabil in fata camerei, iti recomand cu incredere serviciile Andreei Catuneanu de la Electra Make-up Artist. Andreea creeaza machiaje incredibile atat de zi in tonuri naturale cat si machiaje statement indraznete sau pentru ocazii speciale.

Am vorbit despre locatie, vestimentatie, machiaj … dar ce facem cu coafura? O coafura neglijenta poate strica tot look-ul tau de aceea si ea trebuie sa fie in ton cu…ai ghicit: tinuta si tema sedintei alese 🙂 Fie ca optezi pentru o coafura lejera sau ceva mai complicat, parul are un aspect foarte important. Daca doresti sa apelezi la magia unui expert, ti-o recomand cu incredere pe Ioana Liana de la Passion by Jo cu care am colaborat si care pune pasiune in fiecare coafura pe care o creaza.

Stiu ce vei spune: pare ca sunt foarte multe lucruri de tinut cont pentru o sedinta foto. Te asigur ca nu este asa pentru ca eu te voi sfatui cu privire la fiecare aspect astfel incat sesiunea ta foto sa fie relaxanta si tu sa te simti ca un adevarat fotomodel.

O sedinta foto este o investitie in tine, in acele momente pe care vrei sa le imortalizezi si de care vrei sa-ti aduci aminte mai tarziu fie ca vei decide sa-ti pastrezi fotografiile in format digital, intr-un album elegant sau le vei imprima pentru a-ti inveseli biroul si caminul cu ele. De aceea, lasa retinerile la o parte si hotaraste-te chiar azi pentru sedinta ta foto!

Sa ai o zi plina de soare si binecuvantari!

Andra Mara

no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *